In 2020 zette Keypoint een aantal synergieën op met het doel om alle gebouwbeheerders in België nog meer te kunnen helpen in hun dagelijkse activiteiten. De tweede partnership die in dit kader tot stand kwam was de samenwerking met Keuringsfirma. Keuringsfirma is namelijk dé referentiepartner voor het keuren van uw project, dit zowel voor de vastgoedsector, nieuwbouw - en verbouwingsprojecten. Keypoint is er dan ook van overtuigd dat Keuringsfirma voor de hedendaagse gebouwbeheerder van grote waarde kan zijn.


Wat houdt de samenwerking in?

Keypoint heeft op haar platform 'Connect' een functionaliteit gebouwd waar ze de producten en diensten van haar partners zal aanbieden aan de gebruikers van het platform. Dit is dan ook dé plek waar Keypoint de dienstverlening van Keuringsfirma zal aanbieden. De gebruikers kunnen heel gemakkelijk aangeven voor welke VME's of gebouwen ze een EPC-attest wensen aan te vragen en via enkele muisklikken wordt de aanvraag naar Keuringsfirma doorgestuurd.

Op deze manier kan Keypoint haar klant helpen indien diegene op zoek is naar een partij voor een EPC-attest van zijn of haar gebouw, anderzijds betekent dit voor Keuringsfirma een extra klant die ze gelukkig kunnen maken. Zo komen beide partijen tot bij het doel van deze samenwerking, namelijk het voldoen aan de behoeftes van de syndicus.

Hoe ervaart Keuringsfirma de samenwerking?

Robbe Cornelis: Bij Keuringsfirma zijn we vereerd om onze diensten te kunnen aanbieden via het Keypoint Connect platform. Zodoende kan er via het platform een totaalpakket aangeboden worden aan de syndicus. Keuringsfirma is voor de Keypoint Marketplace in onze ogen de geschikte partner gezien onze ervaring in het opmaken en afleveren van keuringsattesten en certificaten.

Onze grootste troef is het afleveren van onze diensten binnen een korte termijn met een zeer hoge kwaliteit aan concurrentiële prijzen.

Wij ervaren dat zowel de eindklant, de syndicus, alsook Keuringsfirma zelf gebaat is bij de goede samenwerking met Keypoint. Zo blijft het voor de klant zeer overzichtelijk en kan hij/zij zijn/haar attesten aanvragen met een gerust hart. Met de informatie die wij vervolgens via Keypoint doorgespeeld krijgen gaan we zo snel mogelijk aan de slag om een kwaliteitsvol attest af te leveren aan de klant.

Hoe ervaart Keypoint de samenwerking?

Arne Bral: Keypoint biedt met haar platform een property ecosysteem aan dat van nut kan zijn voor elk type gebouwbeheerder. Op de dag van vandaag bestaat het grootste clienteel uit syndici die in sommige gevallen op zoek zijn naar partners om in orde te zijn met de hedendaagse wetgevingen.

Het is algemeen geweten dat de syndicus verplicht over een EPC-attest voor de gemeenschappelijke delen van de VME moet beschikken tegen eind 2021. Indien de syndicus na ingang van de wet controle krijgt en niet over een EPC-attest beschikt, dan kan ze een boete krijgen die kan variëren van 500,00€ tot maar liefst 5.000,00€!

Gezien deze wettelijke verplichting zijn we bij Keypoint pro-actief op zoek gegaan naar een partner die de syndicus daarbij kan helpen. Deze partner hebben we vorig jaar gevonden in de vorm van Keuringsfirma.

Keypoint is met Keuringsfirma in zee gegaan omdat we willen dat onze klanten zo snel mogelijk geholpen worden en dat ze achteraf tevreden kunnen terugblikken op de dienstverlening die hen aan een correcte prijs werd aangeboden. Tot op heden zijn we super enthousiast over de dienstverlening en we zijn ervan overtuigd dat Keuringsfirma nog vele gebruikers van het platform kan helpen!

Image 2017 12 02 1
Geschreven door Jonathan Goderis

info@keypoint.be