Vandaag de dag blijkt dat schadelijders in België nog steeds heel vaak voor een financiële vergoeding van de schade kiezen in plaats van kiezen voor een herstelling. In onze buurlanden opteren ze echter vaker voor herstel in natura, en dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Tijd voor de Belgen om ook van deze voordelen te genieten.


Hoe is de situatie in België in vergelijking met Europa?

Gemiddeld wordt in Europa zo’n 60% van de schadedossiers in natura afgehandeld. In de Benelux grijpt 15% van de verzekeringsmaatschappijen steevast naar een financiële vergoeding als oplossing. Eén van de redenen voor hun terughoudendheid is het bijkomende risico bij het herstellen van schade.

Indien de reparatie namelijk niet goed wordt uitgevoerd, nemen de kosten toe en de klanttevredenheid af. Door samen te werken met onafhankelijke en kwalitatieve vakmannen, ben je echter zeker van een geslaagde reparatie en is er minder kans op vervolgschade.

Wat zijn de voordelen van herstel in natura?

Uit onderzoek komt naar voren dat schadeherstel in natura kan bijdragen aan een hogere klanttevredenheid en een optimalisatie van de schadebehandelingskosten. En dat is logisch ook, want waar de particulier bij schadevergoeding zelf op zoek moet naar een geschikte vakman is dit bij herstel in natura niet het geval. De klant hoeft zich geen zorgen te maken over administratie of voorschotten.

Kies voor een vlot en eenvoudig herstelproces met Keypoint Repair

Wie zoekt naar een betrouwbare partner om herstel in natura kwalitatief te laten uitvoeren, kan terecht bij het digitaal herstelnetwerk van Keypoint Repair. Op het Keypoint Repair-platform verenigen we onafhankelijke en kwalitatieve vakmannen over gans België. Hierdoor kunnen klanten steeds goed geholpen worden, zonder een lange wachttijd.

Dit resulteert in minder administratie, kortere doorlooptijden en een verhoogde klantentevredenheid. Via een handige online statuspagina zorgt Keypoint Repair ervoor dat alles nauwgezet te volgen is en weet elke betrokkene in welke fase het dossier zich bevindt.

Nog vragen? Keypoint staat voor je klaar!

De experts van Keypoint zijn telefonisch bereikbaar of via mail. Contacteer ons gerust, wij staan voor je klaar.

Jonathan Goderis 3
Geschreven door Jonathan Goderis

info@keypoint.be