Een syndicus heeft regelmatig te maken met verzekeringsschades binnen een VME. De frequentie hiervan kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van het gebouw, de ouderdom, staat van het vastgoed enzovoort. Herstel in natura kan hierbij een zeer waardevolle en tijdbesparende oplossing bieden, vooral voor simpele schades zoals gebroken ruiten, waterschade of beschadigde gemeenschappelijke ruimtes.


Wat is Herstel in Natura?

Herstel in natura is een vorm van compensatie waarbij schade wordt hersteld naar de originele staat. De kosten voor de herstelling of vervanging van beschadigde onderdelen worden gedekt én ook de organisatie van de herstelwerkzaamheden.

Hieronder zetten we alle voordelen voor u als syndicus even op een rijtje:

  • Minder werk en een snellere, kwalitatieve herstelling

Als syndicus hoeft u minder tijd te besteden aan administratieve taken en coördinatie. De verzekeraar neemt deze rol over, wat resulteert in een kortere wachttijd voor reparaties en meer tevreden mede-eigenaars. Verzekeraars werken doorgaans samen met erkende aannemers en gespecialiseerde bedrijven zoals Keypoint Repair. Dit betekent dat u kunt rekenen op kwalitatieve herstellingen die voldoen aan de geldende normen en standaarden, waardoor toekomstige problemen door slecht uitgevoerde reparaties worden geminimaliseerd.

  • Minder kosten

Doordat de verzekeraar direct met aannemers samenwerkt, kunnen kosten beter beheerst worden. Er worden vooraf duidelijke afspraken gemaakt over de kosten van het herstel, waardoor onverwachte uitgaven worden voorkomen.

  • Minder conflicten

Financiële vergoedingen kunnen soms leiden tot discussies binnen de VME over de hoogte van de vergoeding of de keuze van aannemers. Herstel in natura elimineert deze discussiepunten, omdat de verzekeraar het gehele proces overneemt. Dit zorgt voor minder interne conflicten en een soepelere schadeafhandeling.

Herstel in Natura zorgt voor gelukkige mede-eigenaars

Herstel in natura biedt een efficiënte en betrouwbare oplossing voor simpele verzekeringsschades in VME's. Voor syndici betekent dit minder administratieve lasten, snellere reparaties, gegarandeerde kwaliteit en minder interne conflicten. Het implementeren van deze aanpak vraagt om een goede samenwerking met de partijen die de schade afhandelen en duidelijke communicatie binnen de VME, maar de voordelen maken het de moeite waard. Door herstel in natura te omarmen, kunt u bijdragen aan een vlotte en professionele schadeafhandeling, wat de tevredenheid van mede-eigenaars aanzienlijk zal verhogen.

E3794563 f771 4c5f 9629 cf95da581c42
Geschreven door Elena Vermeulen

elena@keypoint.be